Kötelező adategyeztetés a feltöltős SIM kártya tulajdonosknak

Kaptam megosztom

Olvassátok és egyeztessetek adatot! Minden szolgáltatóra vonatkozik. A jogszabály szerint külön SMS-ben értesítik  a feltöltős SIM-kártyát használó ügyfeleket arról, mi a pontos teendőjük.

******

Az idei év elejétől jogszabályváltozás lépett életbe a feltöltős SIM-kártyákra vonatkozóan.

A jogszabályváltozás nem csak Telekomos és T-Systems-es dolgozóként, hanem magánszemélyként is érinthet Téged. Hiszen, Te is lehetsz Domino SIM-kártya előfizető vagy felhasználó, és biztosan a családodban vagy az ismerősi körödben is sokan azok.
Kiemelten fontos - hisz valószínűleg - alapvetően legtöbbünknek eszünkbe se jutna, hogyaz adategyeztetés nemcsak a telefonokban található SIM-kártyákra vonatkozik. Érintett az összes, pl. riasztóban található (hanghívásra alkalmas) SIM-kártya, amérőórákban és meteorológiai állomásokban elhelyezett SIM-kártya is.
Összefoglalva a következőkkel jár az év elejével hatályba lépett jogszabályváltozás a Domino feltöltőkártyás ügyfelek számára:

  • A jelenleg használt Domino SIM-kártyák kapcsán 2017. június 30-ig adategyeztetés szükséges.
  • A jogszabály előírásai szerint, azok az előfizetések, amelyek vonatkozásában nem történik meg a sikeres adategyeztetés 2017. június 30-ig, 2017. július 1-jével megszűnnek.
  • Az adategyeztetést a legegyszerűbben és leggyorsabban online (telekom.hu/adategyeztetes) lehet megtenni*, de emellett személyesen, a Telekom üzletekben, vagy telefonon is elvégezhető – ez utóbbira dedikált telefonszámot is létrehoztunk: 06 80/ 630-045.
  • Az első adategyeztetést követően évenkénti adategyeztetés  történik, melynek esedékességét megelőzően szintén értesítést küldünk az érintett ügyfeleknek.
  • A jogszabályváltozás alapján magánszemélyeknek maximum 10 db, üzleti előfizetőknek maximum 50 db aktív, hangszolgáltatásra alkalmas SIM-kártyája lehet egy szolgáltatónál. A meghatározott darabszámba beletartozik a Domino hang, Blue mobile és MOL mobile előfizetések száma együttesen, a Domino adat SIM-ek viszont, nem.

A jogszabályváltozás kapcsán a további részletek a weboldalunkon és a Gyakran ismételt kérdések és válaszokban olvashatók.

Telekom

Az aláhúzott részekre rákattantva, kiadja  a linket.

No Comments Yet.

Leave a comment

*