Az értelmetlennek látott munka is tanítással van az életedben

Milyen tanítást hozott számomra az értelmetlen a munkám érzése!

Az elmúlt hetekben értelmetlennek láttam és éreztem a munkámat.A miért már nem fontos, hisz értelmet nyert ez az érzés, nagyon sokat tanultam belőle.

Az utóbbi napokban olyan embereket hozott az élet a tanfolyamaimra, akiknek élethelyzeteik ugyanolyanok voltak, mint nekem 2002-2007 között. Láttam bennük régi önmagam.

Az általuk tartott tükör mozaik darabkáit összerakva, értettem meg, nem értelmetlen a munkám, hisz én rengeteget fejlődtem, tanultam.

Olyan utat járhattam be, ami nem lexikális tudáson alapul, hanem megtapasztalások által. Ezáltal olyan tudást kaptam, ami nem felszines, hanem maradandó, gyökeres változást hozott a fejlődésemben és az életemben. Ezeket a sorokat írva, tudatosult bennem, hogy nagyon kevés embernek adataik meg ez a lehetőség.

Hálás vagyok a sorsomnak:

 • amit 2002-2007 között az általam elvégzett tanfolyamokon megtanítottak nekem, szabad akarat, irányíthatom az életem, célok, tervek kergetése stb.,
 • 2007-2012 között negatív megtapasztalások által tört meg az élet, hogy lássam meg, ezek a tanítások mennyire nem állják meg a helyüket. Ezen idő alatt párhuzamosan a felismeréseknek köszönhetően lassú apró léptekkel mutatta meg, hogyan tudok belőle kilépni, mi az a helyes tanítás, ami engem fog segíteni.
 • a REÁLIS gondolkodás elsajátíthatásáért.
 • megérthettem a múltbeli tetteimnek, viselkedésemnek következményei vannak, melyekért meg kell tanulnom a felelősséget felvállalni.
 • vesztességek árán tanította meg velem értékeltetni azt, amim van.
 • az ítélkezés mentesség gyakorlásának lehetőségéért, legyek halás azért, hogy nem hordom a másik ember cipőjét.
 • az emberek elfogadásának, tiszteletének, szeretetének gyakorlásának a lehetőségéért.
 • megismerhettem a gyökereimet, akiket nagyra becsülök, hisz nélkülük nem születhettem volna meg.
 • megérthettem, hogy a család mennyire fontos alkotó eleme az életünknek, és nincs jogunk megítélni őket.
 • megérthettem, hogy minden élethelyzet a mi EGYÉNI növekedésünket szolgálja, és akkor teszem helyesen a dolgom, ha nem az motivál, hogy csak az embereknek segítsek, hanem értékelem és hasznosítom az ő tükrüket, tanításukat melyek nekem szólnak a saját fejlődésemben.

A munkám a tanfolyamok, a családelemzések, a közös programok által a hozzám eljutott emberek tükrei mind-mind segítettek engem a változásomban. Nélkülük az elmúlt 14 év megtapasztalásai, felismerései nem jöhettek volna létre.

Szavakkal nem tudom kifejezni azt a hálát, ami bennem van MINDEN EMBER felé, akiket az utamba küldött az élet, hisz mindannyian az én fejlődésemet segítették.

Nagyon köszönöm nekik, a tanításokért cserébe, amit kívánok mindenkinek, tapasztalhassa meg hogyan működnek, milyen változásokat hoznak az életében azok a mondatok, melyeket fentebb felsoroltam. (Piros Katalin)

7 Responses

 1. Kedves Kata, jó volt olvasni őszinte megéléseidet-gondolataidat, főleg a némileg hasonló tapasztalataim okán. Minden jót kívánok Neked! Szeretettel: Zoltán
 2. Kedves Kata! Mennyi tapasztalattal, kudarccal és szeretettel lettem gazdagabb, mert újra és újra próbálom a Reikit és hívom az Angyalt segítségül. Köszönettel: Attila
 3. Szia Kata! Köszönöm, hogy megtiszteltél vele h elolvashattam. Móni
 4. Kedves Kata! Nagyon megörültem soraidnak. Már pont arra gondoltam, hogy mi lehet veled, rég adtál hírt magadról, munkádról, tanításaidról. Mi is sokat tanultunk tőled, amiért én személy szerint nagyon hálás vagyok. Bízom benne, hogy még lesz a jövőben is dolgunk egymással. Továbbra is várom információid. Sok szeretettel: Kati
 5. Kedves Kata! Minden ember segíti a másikat, bár sokszor észre sem vesszük, hogy minden tett és gondolat tanítás és egyben magvetés. Nekem azt tanítottad (a sok dologból ezt érzem a legfontosabbnak), hogy semmitől sem szabad félni. Nekünk egy csodálatos és kihívásokkal teli új élet kezdődött februárban, amikor Istvánnal szülők lettünk. Márk baba már lassan fél éves, nagyon okos, ügyes kisfiú. Fantasztikus, tiszta energiákat hozott az életünkbe. Nagyon boldog család vagyunk. Szeretettel gondolok Rád! Andi
 6. Szia, Kata! Már napok óta készülök írni Neked, de most olvastam a blogbejegyzést, és rájöttem, hogy itt az idő. Döbbenten olvastam, amit írtál. Egy másodpercig se forduljon meg a fejedben, hogy nincs értelme annak, amit csinálsz! Szerettem volna elújságolni, hogy babát várok :D Nélküled ez biztos nem sikerült volna. Nagyon sok mindent tanultam Tőled, amiből nagyon sokat hasznosítok, és persze nekem még sok olyan van, amit nem tudok, vagy nem értek, de dolgozom rajta. Te értetted meg velem a család fontosságát, az ismétlődéseket, nap mint nap rájövök, hogy megint igazad volt. Én Neked vagyok ezért hálás. Köszönöm, Kata!!!
 7. Draga Kata! Nagyon halas vagyok a tegnapi beszelgetesert!!! Koszonom szepen a linket is es a jo kivansagokat. Hiszem hogy mostmar naprol napra ersobb leszek lelkileg es fizikailag is. Koszonok Neked minden tanitast es szivbol kivanom hogy tovabb folytathasd. Nagyon szep, bekes napot kivanok. Szeretettel olellek, Ilona :)

Leave a comment

*