Büszkeség vagy HÁLA?

A napokban a korommal kapcsolatosan tartott tükröt számomra az élet.  Leveleztem egy kedves barátommal akitől a következő kiegészítő sorokat kaptam,

„Illetve ami lemaradt: hatalmas tisztelet Kata, hogy állod a sarat! Baromira nem lehet egyszerű – mind az után, hogy a saját magad főnöke voltál, mind az után, hogy ez nagyon kemény fizikai munka. Hihetetlen vagy!! :)”

A kollegáim szeretnek másokkal foglalkozni.  🙂 Velem kapcsolatosan a mostani téma, hány éves lehetek?  🙂 Mivel nem tudtak dűlőre jutni, győzött a kíváncsiságuk, egy bátrabb ember feltette a kérdést.

A válaszomon kissé meglepődtek, majd megjegyezték, hogy nem látszik, illetve milyen jól bírom a strapát, büszke lehetek magamra. 🙂 Ezt arra értették, hogy azt a kemény fizikai munkát amit végzünk, (szobalány) én is meg tudom csinálni, és ugyanannyi idő alatt, mint ők. A munkatársaim többsége 30-40 év között van, én 56.

Mondtam nekik,  nincs bennem büszkeség, én hálás vagyok, hogy

  • ennyi idősen élek,
  • egészséges vagyok,
  • meg tudtam tanulni, és el tudom végezni ezt a munkát.

Nem az én érdemem, az élet lehetősége számomra, mivel benne van a sorsomban. E nélkül nem menne.

Nem az elhatározásom, döntésem határozta meg, hogy ezt a munkát meg tudom csinálni! Sok oka volt, hogy pont ezt a munkát kellett, kell még most csinálnom.

Ha minden egy döntésen, egy elhatározáson múlik, mintahogyan egyes emberek tanítják, akkor azt a közel másfél hónap szenvedést, fájdalmat miért kellett megélnem? Én tudom az okát, arról majd egy következő bejegyzésben írok.

Hazafelé jövet, még kiegészült a hála listám.

  • már többször kellett újra kezdenem az életem, mint most is, kaptam hozzá elég erőt.
  • egészséges a családom, nemcsak a szűkebb családtagjaimra értem.
  • közel 80 évesen még él az Anyukám.
  • az elmúlt évek alatt megtanulhattam mi a valóban fontos az ember számára.

No Comments Yet.

Leave a comment

*