Minden ember önálló, egyedi sorssal született.

Mai világunkban az a trendi, hogy egy-egy ember siker sztoriját állítják példaképként az emberek elé, mondván, ha nekik sikerült, akkor mindenkinek sikerülni fog, csak akarniuk kell.

Rengeteget lehet olvasni, hallani arról, hogy egy-egy embernek hogyan sikerült legyőznie a betegségét, vagy hogyan gazdagodott meg.

Ezek a siker sztorik 1-1 ember életéről szólnak, de mi 7 milliárdan élünk a Földön, ahol egyre több a beteg, szenvedő és a szegény ember, csak körbe kell nézni.

Minden ember egyedi sorssal rendelkezik.

Az, hogy az emberek életében vannak hasonlatosságok, hasonló életesemények, hisz így tudunk egymás tükrei lenni, még nem jelenti azt, hogy ami valakinek, valakiknek sikerült, ugyanazzal a technikával, vagy módszerrel több ezer embernek is sikerülni fog.

Ha ez így lenne, akkor elvesztenénk az egyediségünket.

Még azt sem vitatom el, hogy a siker sztorik által 1-2 embernek sikerül, én ennek nagyon örülök, de mi van a több ezer emberrel?

Azokról az emberekről miért nem szólnak történetek, akik megpróbálták, mindent beleadtak és még sem sikerült nekik?!  Hisz ők vannak többen!  Őket egyszerűen megítélik, nem voltak eléggé kitartóak, nem akarták eléggé stb.

Hiába járunk hasonló cipőben a másik emberrel, még sem úgy végződik a sztorink, mint az övé. Az egyik ember meggyógyul a betegségéből, a másiknak ugyanabból még sem sikerül.

Az út máshogyan való bejárása, az adott időben más érzések megélése segíti azt, hogy minden ember egyedi lehessen.

Abban az esetben, ha elkezdi a másik ember siker történetét magáévá tenni, még inkább szenvedni fog, mert megpróbálja az Ő életét élni, ami nem fog menni, hisz neki meg van a sajátja.

Miért van ennyi szenvedő, beteg ember?

Példa:

Van egy ember, aki beteg, ÉLNI szeretne, ezért keresi, kutatja a megoldásokat. Talál egy olyan siker sztorit, amely az ő betegségével kapcsolatos, és az abban szereplő személy meggyógyult.

Elkezdi ugyanazokat a dolgokat megcsinálni, melyekkel a másik embernek sikerült. Küzd heteken vagy akár hónapokon keresztül, míg szembesül azzal a ténnyel, hogy a betegsége ugyanúgy meg van, nem történt meg a remélt változás.

Hogyan fogja magát érezni? Rettenetesen csalódott lesz, hisz elhitte, ha ugyanúgy él, tesz meg dolgokat, mint a másik ember, akkor ő is egészséges lesz.

 

Miért nem alakult úgy? Mert neki ugyanazzal a betegséggel, teljesen másfajta megtapasztalást kell megélnie, mint a siker sztoriban szereplő embernek.

 

 

21 évig dohányoztam. 1991-től szerettem volna letenni, sok fajta módszert kipróbáltam, de minden esetben szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy egyre több szál cigarettát szívok el naponta.

Végül feladtam és elengedtem, hogy mindenáron leszokjak, majd lesz valahogy alapon.

Egy-egy ilyen élethelyzetre jön a megítélés, nem voltam kitartó, könnyen feladtam, nem is akartam eléggé. Ezek engem mindig megdöbbentenek. Hogyan ítélhetünk meg embereket úgy, hogy azt sem tudjuk, mit miért kell megélniük, hisz gőzünk nincs róla mi az ő sorsuk.

A nem leszokás oka igen egyszerű volt, nem volt ott az ideje. Ez az idő 1996. január 01-e lett, azóta nem dohányzom. Hogyan történt? Jött egy érzés, hogy ennyi volt. Egyszerűen nem gyújtottam rá, nem volt késztetés. Leírhatnám, mint siker sztorit, hisz sok-sok év után egyik pillanatról a másikra történt, de nem teszem, egyszerűen csak HÁLÁS vagyok, hogy benne volt a sorsomban, hogy letehettem a cigarettát.

 Siker sztorik helyett (mivel még azt sem tudjuk, hogy a benne szereplőnek a későbbiekben hogyan alakult az élete) a pozitív történeteket, csak mint lehetőséget elmondani az embereknek, talán az ő életében segítség lehet.  

                                                                                                                               (Piros Katalin)

5 Responses

  1. Szia Kata! Nem tudom emlékszel e, egyszer megkérdeztem tőled, hogy nem csinálsz-e egy saját rendszert megszabadítva a sallangtól és a lehúzástól. Nem lehet, hogy ebbe az irányba halad az életed? Szeretettel, sok puszi Attila
    • Kedves Attila! Termeszetesen emlekszem rad, rátok❤❤❤ sőt meg a szavaidra is. Igen Te mondtad nekem anno hogy csinaljam. Őszintén nem tudom lehet most jött el az ideje hogy ez megvalosuljon. Ahhoz, hogy ez tenyleg menjen egyedül keves leszek de biztos mutatja az elet hogy hogyan is fog ez majd letrejönni. Szeretettel ölellek benneteket Kata
  2. Szia Kata! Köszönöm, hogy elírta és azt is, hogy megosztottad a gondolataidat velem! Én teljesen egyetértek veled. Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma sors, ami az egyiknél működik, az a másik nem, vagy nem biztos! Ezért sem szeretem azon motivációs "trénereket" akik azt sugallják az embernek, hogy lehet belőle bármi, bárki, akár milliomos is, mert ez ennyire nem egyszerű, ha így volna, vagy ha csak ennyi volna, akkor senki nem volna beteg, nem volna szegény ...... Puszillak Anikó
    • Drága Anikó! Nagyon köszönöm a leveled. annak is örülök, hogy ezt Te is látod. Ha ez továbbra is így halad, nagyon nagy gáz lesz belőle. Kérdésem az lenne kitehetem a blog bejegyzéshez a hozzászólásodat? nem nekem kell, hanem, hogy lássák egyre többen látjuk, hogy az amit eladnak nem az az út az emberek számára. Ha nem egyezel bele nem fogok megsértődni. Szeretettel ölellek Puszi Kata
  3. Kedves Kata! Már vártam valami hasonló levelet,... teljesen egyetértek veled... :-) Azt is megértem miért "hagytad abba"... csak ez ugye nem megy... ilyen a létünk, életünk, erre születtünk.... Szeretném, hogy szívvel gondolkodó sok rugalmas ember keressen, akiknek segítséged nem csak egy lecke a pillanatnyi mindennapjaikban.... :) Szeretettel gondolok Rád és ölellek Éva
  4. […] Ő nem jól döntette el, hogy megváltoztatja a sorsát? […]

Leave a comment

*