Mit kell tenned ahhoz, hogy jól működő országban élj 1.

Álmodsz egy jobb országról, ahol nyugalomban, jólétben, egészségben élhetsz?

Azért, hogy ez  létre jöhessen, tevőlegesnek kell lenned, együtt kell működnöd.

Nem attól lesz nyugalom, jólét, egészség, mert ezeket mondogatod magadnak. Ezen feltételek eléréséhez:

Első nagyon fontos lépés a szabályok betartásának megtanulása.

Tudom, azt mondod, nagyon sok rossz szabály van. Igen nagyon sok rossz szabály van, de meg kell tanulni nem megkérdőjelezni, hogy milyen szabályok vannak, meg kell tanulni elfogadni, elkezdeni betartani őket.

Minden jól működő országban a szabályok betartása kötelező, és az emberek ehhez tartják magukat.

Vegyük első lépésként a közlekedést.                                                                                              Lakott területen a megengedett sebesség 50 km/óra. Betartod?

Ha igen, miért?
Ha nem, akkor miért nem?

Régebben én sem figyeltem rá. Egyik alkalommal, amikor felelőtlenül odahúztam a motoromnak és a megengedett 80 km/óra sebességet enyhén 🙂 túlléptem, megbüntettek 30.000 Ft-ra, fájt kifizetni.  A rózsásnak nem mondható anyagi helyzetemet még ezzel is rontottam.  Nem hibáztattam senkit, hanem felvállaltam a felelősségemet, hisz senki nem tartott pisztolyt a fejemhez, hogy gyorsan hajtsak. Ez a büntetés hozta meg számomra azt az áttörést, amiben betartom az előírt sebességet, nem számolom, hogy mennyivel mehetek többel, amiért még nem jár büntetés.

Így megszűnt a feszültség, nincs szorongás, nincs stressz.

A kép keresése közepette találtam egy cikket, 2012-es ugyan,  a Ford sebbességblokkolót szerel kérésre az autóiba. A fotó is erről az oldalról származik.

l

No Comments Yet.

Leave a comment

*